Behandeling kaakgewricht

Klachten uitgaande van het kaakgewricht en/of kauwspieren

CranioMandibulaire Dysfunctie (CMD) of TemporoMandibulaire Dysfunctie (TMD)

Het betreft hier klachten uitgaande van het kaakgewricht en/of kauwspieren. Symptomen die veroorzaakt worden door afwijkingen en/ of dysfunctioneren van het kauwstelsel kunnen zijn:

  • knappende, klikkende, krakende kaakgewrichten;
  • oorpijn en/of hoofdpijn;
  • vermoeide, “stijve/ gespannen” kauwspieren;
  • duizeligheid;
  • pijn voor het oor;
  • uitstralende pijn naar hoofd-halsgebied

De verstoring van de normale functie van het kauwstelsel kan leiden tot problemen met bijvoorbeeld kauwen, gapen, afbijten van voedsel, praten, de mondopening, zingen, enz.

De diagnose CMD wordt meestal door uw huisarts of tandarts gesteld. Deze stuurt u dan indien nodig door naar de kinesitherapeut die gespecialiseerd is in kaakfunctiestoornissen.

Onderzoek en behandeling vinden vaak ook plaats in multidisciplinair verband zodat therapie vaak bestaat uit een combinatie van verschillende behandelingen: bvb. combinatie van opbeetplaattherapie door de gnatoloog, afleren van verkeerde slik- tong- en spraakgewoontes door de logopedist en herstellen of optimaliseren van de functie van het kauwstelsel (gewricht en spieren) door de kinesitherapeut. Om tot een goed behandelresultaat te komen is uiteraard uw medewerking van groot belang; bijv. bij het afleren van gewoontes, het dragen van de opbeetplaat of het uitvoeren van oefeningen.

Maak een afspraak

U kan telefonisch een afspraak maken of ons contacteren via mail of onderstaand contactformulier. Wij contacteren u dan zo spoedig mogelijk voor een eerste afspraak.

Gelieve steeds minstens 24u op voorhand te verwittigen indien uw afspraak niet kan doorgaan.

Maak een afspraak


Maandag – Vrijdag: op afspraak

Zaterdag en zondag: Gesloten016/84 33 44

info@kinetremelo.beKruisstraat 25A

3120 Tremelo