Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij de spier met een fijne naald aangeprikt wordt

Dry needling is een behandelmethode waarbij de spier met een fijne naald aangeprikt wordt. Het is een efficiënte behandelmethode van myofasciale problematiek; een pijn die zijn oorsprong vindt in de spieren. De bedoeling is om in triggerpunten, die zich in de spier bevinden, te prikken. Daardoor bekomt men een daling in spierspanning van de hele spier met pijnvermindering en verbeterde beweeglijkheid als gevolg. Tijdens de behandeling wordt er dus geen vloeistof ingespoten, vandaar de term ‘dry’ needling. Tevens moet de techniek ook onderscheiden worden van acupunctuur, aangezien het berust op Westerse neuro-anatomische en fysiologische principes.

Heel wat recente wetenschappelijke publicaties ondersteunen de effectiviteit van deze therapie. Door deze techniek zal de spier snel en langdurig kunnen ontspannen.  De pijnlijke zones in de spieren kunnen triggerpoints zijn.  De dry needling techniek is een efficiënte methode om deze triggerpoints snel uit te schakelen.

Maak een afspraak

U kan telefonisch een afspraak maken of ons contacteren via mail of onderstaand contactformulier. Wij contacteren u dan zo spoedig mogelijk voor een eerste afspraak.

Gelieve steeds minstens 24u op voorhand te verwittigen indien uw afspraak niet kan doorgaan.

Maak een afspraak


Maandag – Vrijdag: op afspraak

Zaterdag en zondag: Gesloten016/84 33 44

info@kinetremelo.beKruisstraat 25A

3120 Tremelo