Orthopedische revalidatie

Onder orthopedische revalidatie verstaan we de revalidatie van alle letsels die te maken hebben met het bewegingsapparaat.

Orthopedische revalidatie

Iedereen die wil herstellen van een orthopedisch letsel kan bij ons team terecht.  Onder orthopedische revalidatie verstaan we de revalidatie van alle letsels die te maken hebben met het bewegingsapparaat.

We beschouwen de pijn bij hierbij als een signaal van je lichaam dat een grens is bereikt of overschreden.  Samen met jou gaan we trachten de oorzaak op te sporen en je lichaam beter te leren kennen.  Ons doel is niet alleen dit letsel te genezen door te bewegen, maar ook om ervoor te zorgen dat je sterker wordt dan voorheen om zo hervallen te voorkomen.

Ook de voorbereiding op als de nabehandeling van een operatie vallen onder deze noemer. In veel gevallen gaat het om een operatie aan de knie, schouder, enkel, pols, heup of rug. Bijvoorbeeld een voorste kruisband reconstructie, een schouderoperatie,  rugoperatie, een plaatsing van knie- of heupprothese,…

Pre -en post-operatieve revalidatie

Zowel in de voorbereiding naar uw operatie als voor het  herstel na uw operatie kan u bij ons terecht.

Voor de operatie staat adviseren en informeren centraal: informatie over de ingreep, het leren omgaan met eventuele hulpmiddelen zoals krukken, e.a. Ook kan het verstandig zijn om voor de operatie al de voorwaarden tot herstel te optimaliseren door aangepaste oefeningen.

Na de operatie is er begeleiding van begin tot einde, we begeleiden u gedurende het ganse revalidatieproces. Voor de eerste postoperatieve behandelingen komen we ook aan huis indien dat nodig is.

Maak een afspraak

U kan telefonisch een afspraak maken of ons contacteren via mail of onderstaand contactformulier. Wij contacteren u dan zo spoedig mogelijk voor een eerste afspraak.

Gelieve steeds minstens 24u op voorhand te verwittigen indien uw afspraak niet kan doorgaan.

Maak een afspraak


Maandag – Vrijdag: op afspraak

Zaterdag en zondag: Gesloten016/84 33 44

info@kinetremelo.beKruisstraat 25A

3120 Tremelo